Waarom onze wijntour in Sevilla zo uniek is

February 3, 2024
Culinair

Gaan jullie naar Sevilla met een team of groep van 15 tot 55 man, en zijn jullie op zoek naar een unieke ervaring in de omgeving van Sevilla? De bodegatour is helemaal je-van-het: zo authentiek als het maar kan en héél erg lekker. Ook als je al wel eens een wijntour hebt gedaan, raden wij deze aan. Deze is namelijk, zonder twijfel, anders dan alle anderen. Zo ziet het bezoek aan wijnhuizen in omgeving Sevilla eruit:

Stop 1: sherry, rum en een profvoetballer

Ooit van jeréz gehoord? Dat is het Spaanse woord voor sherry. In omgeving Sevilla barst het van de kleine bodegas waar jeréz wordt gemaakt: van bittere tot mierzoete versies. In één van de bekendste van ze állemaal, op zo’n 40 minuten rijden van Sevilla stad, gaan wij langs. Een allesbehalve toeristisch dorpje dat bekend staat om de wijnproductie. We bekijken en ruiken de eeuwenoude eikenvaten, leren over de geschiedenis (iets met de Franse koning Luis Felipe) en gaan dan, onder begeleiding van ex profvoetballer Patricio Rubio Fernal (die nog samen met Cruijff z’n neefje bij FC Barcelona speelde) die nu zijn familiewijnhuis beheert, gaan we proeven. En niet zo’n beetje ook. Van bitter naar zoet proeven we álle sherry, rum en likeuren van deze bodega. Buenos días!

Stop 2: de wijngaarden in

Op naar de volgende stop, binnen hetzelfde wijndorp. Nu gaan we de zon in, lopen we door de wijnranken die wijdse uitzicht bieden over de gebergten van Huelva. Wat een genot! We leren over hoe de druiven in deze streek de extreme droogte trotseren, en daarom éxtra zoet zijn. En dan, als een fata morgana, is er een oase van schaduw gecreëerd waar we verschillende witte wijnen proeven mét tapas erbij: jamón, queso en zo nog wat lekkers. Ultieme genietos!

Stop 3: lunchen tússen de wijnvaten

Het heetste moment van de dag is aangebroken, en geloof het of niet: op dit punt snak je naar koelte. Bovendien vraagt al die alcohol om een flinke, Spaanse lunch. No problemo: tússen de wijnvaten, in de koele bodega, nemen jullie plaats aan een lange tafel waar een hoogstaande Spaanse (warme) lunch geserveerd wordt. Uiteraard vergezeld met huiswijnen, en als dessert de lokale sinaasappelwijn, die gearomatiseerd is met sinaasappelschil - waar een overschot van is in deze streek. Qué aproveche!

Ook leuk:

Picknick in Valencia's Turiapark
Lees het bericht
Dé paella experience (echt waar!)
Lees het bericht
Inspiratie voor een ultiem bedrijfsweekend in Málaga
Lees het bericht