Dé paella experience (echt waar!)

November 27, 2023
Culinair

Wie Valencia zegt, zegt paella. Met paella workshops in overvloed, hebben wij die natuurlijk tot in den treuren uitgetest, met als resultaat dat wij durven te beweren de allerbeste, leukste, lekkerste, meest unieke, authentieke en fantastische paella workshop te kunnen bieden. Een ware experience, tot in de puntjes verzorgd, helemaal á la The Orange Guide stijl.

First things first: we moeten er zien te komen

Voor paella geldt: de oorsprong doet ertoe. En die oorsprong bevindt zich zo'n 10 kilometer ten zuiden van de stad, waar het grootste meer van Spanje ligt. Zo'n vijftien eeuw geleden hebben de Moren hier rijstvelden aangelegd, en wat volgde was paella: een rijstgerecht met (van oorsprong) kip, konijn, wat groenten, slakken, rozemarijn en specerijen zoals saffraan. Wij zijn van mening dat een paellaworkshop in/op de oorsprong plaats hoort te vinden, tussen de rijstvelden. Hoe we hier komen? Door op de boot te stappen en het meer, omringd door rijstvelden, over te steken. Dat is nog eens een entree!

Een warm onthaal

Bij de steiger van aankomst, worden we door een oude rijstboer en zijn familie warm ontvangen. Zij stellen hun huis, met prachtige tuin, rondscharrelende kippen en ganzen en uitzicht over de rijstvelden, speciaal voor ons beschikbaar. En hoe! Met muziek, bubbels, tafels vol met jamón, queso, kroketjes en nog meer lekkers.

‚Äć

En dan, aan de slag! Wie wil blijven loungen en happen, kan dat vooral blijven doen, en de liefhebbers worden door twee chefkoks aan de slag gezet. Paellas naar keuze worden door jullie zelf bereid, en het recept krijg je mee naar huis. Met een lokaal pilsje in de hand en de zon in je gezicht een enorme paella maken voor je collega's, dat is toch cool?

Aan tafel!

Waar de workshop setting spectaculair was, is de tafelsetting dat nog meer. Alsof we op een Spaanse bruiloft zijn beland! Jullie beginnen met een lokaal voorgerecht, worden rijkelijk bijgeschonken en proeven vervolgens de zelfgemaakte paella's. Maar niet voordat de host een winnaar heeft gekozen! 

Ook leuk:

Picknick in Valencia's Turiapark
Lees het bericht
Dé paella experience (echt waar!)
Lees het bericht
Inspiratie voor een ultiem bedrijfsweekend in M√°laga
Lees het bericht