Winter in Valencia: op deze terrassen zit je in de zon

March 7, 2023
Culinair

Valencia heeft meer dan 300 dagen per jaar zon, dus ook in de winter! Dat maakt Valencia een uitstekende winterbestemming, óók voor jouw incentive, teamweekend, clubvakantie of conferentie.

Maar voor die dagelijkse dosis vitamine D moeten jullie natuurlijk wel met je kop in de zon. En omdat in de winter de zon eenstuk lager staat dan in de zomer, moet je soms echt op zoek naar een zonterras; omdat de gebouwen in de binnenstad dicht op elkaar staan (lees: gezellige steegjes) liggen veel terrassen in de schaduw van een buurgebouw. Maar geloof ons wanneer we zeggen: er zijn meer dan genoeg zonovergoten terrassen in Valencia! De truc is alleen om te weten wáár. Vandaar deze winterblog van The Orange Guide, met onze favoriete zonterrassen voor wanneer je met je team, club of collega’s in de winter in Valencia bent.

Ontbijten op het zonovergoten terras van el Rey de Cañas in Cabanyal

El Rey de Cañas betekent, heel classic, ‘de Bierkoning’. Nu is het prima gebruikelijk om de dag te beginnen met een biertje in Spanje, maar ook voor een wat braver ontbijt van tostada con tomate (en tortilla!), een croissant en natuurlijk een café con leche kan je hier terecht. Je kijkt vanuit dit terras uit op het mooie politiebureau van Cabanyal, en op een romantische fontein met daarin het standbeeld van Joaquín Sorrolla, Valencia’s bekendste kunstschilder aller tijden. Sorolla groeide op in Cabanyal, dat vroeger een vissersdorpje was.De zon schijnt hier in de winter tot halverwege de middag.

De schaarse plekken op het zonnige terras van El Café de l’Abad in El Carmen

Middenin El Carmen en vlakbij Mercat de Mossen Sorrell, staan vier tafeltjes op een rijtje.In de zon. Altijd. Schaars, want oh zo gewild! Hier kun je niet terecht voor tapas of lunch, maar wél voor koffie en een ijskoud biertje. Want je kan op dit zonovergoten terras best wat afkoeling gebruiken!

Drankjes en tapas op het basic terras van Bar The Corner in Ruzafa

Ben je in Ruzafa en krijg je de zon niet gevonden?Zoek dan de rand van deze kleurrijke wijk op. Bar The Corner is bij lange na niet het gezelligste noch het mooiste terras van Valencia. Wat het wél is?Een simpel ‘plastic terras’ café met uitstekende tapaskaart voor een nog uitstekender prijs, én met een zonnig terras tot een uur of 17:00. Wij zijn, al jarenlang, trouwe gast bij The Corner.

Sappige hamburgers op het zonnige terras van Rivendel Resto-bar

Heerlijke hamburgers (maar ook andere lunchgerechten) op één van de mooiste, gezelligste én zonnigste terrassen vanValencia: onweerstaanbaar, toch? Rivendel is wat prijziger dan het gemiddelde Valenciaanse terras, maar wij vinden het ’t waard:uitkijkend op één van de oudste bibliotheken van Valencia, op palmbomen en met de zon in ons gezicht, zitten we hier uiterst tevreden in het winterzonnetje.

Bocadillos en biertjes bij Kiosko La Pérgola aan de rand van de Turia

Bevind je je aan de andere kant van het Turiapark? Aan de prachtige Passeig de l’Albereda die echte Parijs-vibes uitstraalt, bevinden zich veel leuke terrasjes. Kiosko La Pérgola is daarvan onze favoriet. Hier drinkt werkend Valencia koffie, eten ze bocadillos(belegde broodjes) en drinken ze – het zal eens niet – cervezas. Leuke vibes, dus, en dat in het zonnetje.

 

Borrelen bij de hippe Mercabanyal ‘foodhallen’ in de zon

Waar schijnt de zon het langst? Juist ja, op een dakterras natuurlijk! Valencia moet het concept dakterras nog een beetje ontdekken, maar hier en daar komt het gelukkig op. Mercabanyal in Cabanyal is een soort openlucht foodhall concept. Helemaal leuk, lekker hip én in de winterzon.

Met deze zonnige terrastips ben je helemaal klaar voor de winter in Valencia! Jouw teamweekend tegen een prikkie boeken? Neem contact met ons op.

Ook leuk:

Loyens & Loeff op bezoek
Lees het bericht
Winter in Valencia: op deze terrassen zit je in de zon
Lees het bericht
37 chirurgen in Valencia: dit was hun weekend
Lees het bericht